Soft Skin Dermaclinic

Adres: ul. Dąbrowskiego 32/1u 50-457 Wrocław
Strona WWW: dermatolog
Dokąd dzwonić: 48 512 822 207

Soft Skin daje dostęp swoim pacjentom do nowoczesnego leczenia chorób skory. Dermatolog specjalizuje się w leczeniu: trądziku o różnych odmianach, łuszczycy, bielactwu, liszaju płaskim i twardzinowym, a także łojkotowym i atopowym zapaleniu skóry. W klinice działa, także dermatologia dziecięca, dzięki czemu możliwe jest zdiagnozowanie chorób skóry u dzieci.

Soft Skin współpracuje ze specjalistami psychologii i dietetyki, co pozwala na poszerzenie oferty w oparciu o te nauki. Dzięki temu możliwe jest, również skorzystanie z konsultacji z zakresu psychodermatologii i psychodietetyki. W klinice leczone są, także wirusowe i alergiczne choroby skóry, takie jak liszajec zakaźny, czyrak, brodawki, półpasiec czy opryszczka. Dermatolog podejmie się, również usunięcia nowotworów skórnych takich jak: włókniaki, brodawki łojkotowe i nowotwory złośliwe. Przy pomocy innowacyjnego lasera Fotona możliwe jest leczenie zmian grzybicznych w obrębie ciała.

Mowa tutaj o przypadłościach takich jak grzybica skóry, włosów czy paznokci. Dermatologia w klinice zajmuje się, także różnego rodzaju schorzeniami związanymi ze wzrostem włosów. Lekarz zdiagnozuje i poprowadzi leczenie związane z wypadaniem włosów lub łysieniem. Dermatologia nie składa się wyłącznie z prostych metod leczenia, dlatego lekarz dywersyfikuje je w zależności od przypadłości danego pacjenta. Na przykład w sytuacji wykrycia trądziku zastosowane mogą być różne doustne antybiotyki, preparaty miejscowe, peelingi, laseroterapia, czy izotretynoina.