Poradnia Kardiologiczna Dla Serca – dobry kardiolog Wrocław

Fundacja znalazła: Poradnia Kardiologiczna Dla Serca – dobry kardiolog Wrocław
Adres: ul. Kamieńskiego 225/1U 51-124 Wrocław
I Regon: 022203944

Poradnia kardiologiczna dla Serca zajmuje się schorzeniami układu sercowo-naczyniowego. Pacjenci mogą liczyć na konsultacje lekarskie oraz niezbędna badania. Kardiolog przeprowadza badanie echo serca, aby ocenić prace serca. W poradni przeprowadzone są siły wysiłkowe, które mają na celu ocenić pracę serca w czasie wysiłku.

Test pozwala wykryć chorobę wieńcową, ocenić ogólną wydolność organizmu. Kardiolog zakłada pacjentowi holter, który pozwala monitorować pracę serca podczas codziennych czynności. Specjalista zajmuje się również zakładaniem holtera ciśnieniowego, który przez 24 h bada ciśnienie pacjenta. W poradni kardiologicznej przeprowadzane są badania EKG, które oceniają częstotliwość i rytm pracy serca. Poradnia zajmuje się zabiegowym leczeniem choroby wieńcowej, zaburzeń pracy serca.

Po przeprowadzonych badaniach i diagnostyce lekarz układa odpowiedni plan leczenia. W zależności od schodzenia prowadzone może być leczenie farmakologiczne lub może być konieczny zabieg chirurgiczny. Lekarz kwalifikuje pacjentów po przebytym zawale, zabiegach kardiochirurgicznych na rehabilitacje.